Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gado gado met groene asperges

Gado gado met groene asperges

Wat eten wij vandaag: Gado gado met groene asperges Wat eten wij vandaag: Gado gado met groene asperges Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 4 el pindakaas
  • 100 ml kokend water
  • 1 bos wortel
  • 400 g zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 350 g groene asperges
  • 80 g pinda’s, geroosterd
  • 100 g taugé

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook. Zet een steelpannetje op laag vuur met de sojasaus, pindakaas en knoflook. Voeg het kokend water toe en roer met een lepel tot een pindasaus. Breng op smaak met veel peper en zet de saus apart.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de wortels. Breng een pan water aan de kook en kook de wortels in 8 minuten beetgaar.
  3. Kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Zet daarna apart in koud water.
  4. Was de asperges en verwijder de onderste 2-3 cm. Snijd in stukken van 4 cm. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de asperges in 3-6 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper.
  5. Giet de wortels en de rijst af. Hak de pinda’s in grove stukken. Pel en halveer de eieren.
  6. Serveer de rijst met de groenten, het ei, een pluk taugé, pindasaus en garneer met de gehakte pinda’s.

Opmerkingen

Let op!!! Dit gerecht bevat pinda's.

Reageren via facebook