MEDEMBLIK – Geef met gebakken tomaatjes eens wat extra kleur aan je andijviestamppot.
Ingrediënten
250 g
romaatjes
40 g
ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde dille
- 900 g koelverse stamppotaardappel
- 200 ml halfvolle melk
- 500 g fijngesneden andijvie
- 250 g warmgerookte zalmfilet
Instructies
- Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes met de dille en peper 10 min. op matig vuur op de snijkant.
- Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Schep de romaatjes met de boter uit de pan erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.
Extra
Vegatip: Vervang de zalm door 150 g biologische feta en verkruimel deze over de stamppot.
© Albert Heijn/Allerhande