Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Wat eten wij vandaag: Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd Wat eten wij vandaag: Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild, in dikke plakken
  • 500 g courgettes, in dikke plakken
  • 1 citroen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. bieslook of, gehakt
  • 1 eetl. peterselie, gehakt
  • 2 eetl. grove mosterd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  3. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
  5. Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen.
  6. Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven.
  7. Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen.
  8. Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.

Reageer op dit onderwerp