Medemblik Actueel.

Taugetortilla met ham en salade (Foto: DEEN Supermarkten)
Taugetortilla met ham en salade (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Taugetortilla met ham en salade

Schakel nachtmodus in

Taugetortilla met ham en salade

Taugetortilla met ham en salade Taugetortilla met ham en salade Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

300 g vast kokende aardappelen, geschild
125 g taugé
6 el olijfolie
100 g hamreepjes
6 eieren
1 dl melk
1-2 tl sambal oelek
1 el witte wijnazijn
1-2 tl honing en/of mosterd
200 g rucola melange

Instructies

Snijd de aardappelen in plakjes.Kook ze in een laagje water in 8-10 minuten gaar.Laat ze uitlekken.

Maak indien nodig de taugé schoon. 

Verhit 3 el olie in een koekenpan (22-24 cm) met antiaanbaklaag of een hapjespan. 

Roerbak hierin op matig hoogvuur de taugé en de ham ca. 2 minuten.

Leg er de gare aardappel plakjes op.

Klop in een kom de eieren los met de melk, zout, peper en sambal naar smaak. 

Schenk de eieren over het taugé mengsel in de pan.Leg een deksel op de pan en bak de tortilla in ca. 20 minuten zachtjes lichtbruin en gaar.

Roer een dressing van 3 el olijfolie, azijn, honing of mosterd en wat peper en zout. 

Meng de dressing met de sla. 

Snijd de tortilla in punten en verdeel over 4 borden. Serveer met de salade.

Reageer op dit onderwerp

X