Menu – Geroosterde-groenteschotel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g bospenen
- 1 courgette (in dikke plakken)
- 1 aubergine (in dikke plakken)
- 1 rode paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
- 1 groene paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
- 6 sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 3 vleestomaten (in partjes)
- 1 bosje radijsjes (in plakjes)
- enkele takjes tijm
- olijfolie
- 100 ml groentebouillon
- 1 bruin boerenbrood
- braadslede
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verwijder het loof van de bospeen.
- Leg alle groenten en kruiden in de braadslede en besprenkel royaal met olijfolie.
- Maal er (zee)zout en peper over en schep alles door elkaar.
- Rooster de groenten 30-35 minuten in het midden van de oven.
- Giet de bouillon na circa 20 minuten oventijd erbij en schep om.
- Besprenkel het brood met een beetje water en warm het de laatste 5 minuten mee.
- Serveer de geroosterde groenteschotel met plakken brood.
Notes
[b]Tip: Lekker met een ijskoud biertje erbij. Vervang de bleekselderij in dit recept door aubergine[/b]
Reageer