Menu: Geroosterde kip met rucola en prei
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 rode pepers (gehakt, zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 2 el platte peterselie (gehakt)
- 4 el olijfolie
- 4 kipfilets
- 8 plakken bacon
- 3 el wokolie
- 400 g prei (in ringen)
- 75 g rucola
- 50 g walnoten
Instructions
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Bestrijk de kipfilets ermee en marineer, afgedekt in de koelkast, minimaal 3 uur (of een dag van tevoren).
- Haal de kip 20 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
- Wikkel de bacon om de kip.
- Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en rooster de kip 12-15 minuten.
- Keer regelmatig om.
- Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de prei, rucola en noten met zout en peper 5 minuten.
- Serveer de roerbak bij de kip.
Serving size: 4 Calories: 850 kcal Fat: 47g Carbohydrates: 62g Protein: 42g
Reageer