Menu: Geroosterde kip met rucola en prei


Menu: Geroosterde kip met rucola en prei
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 rode pepers (gehakt, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 2 el platte peterselie (gehakt)
  • 4 el olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 8 plakken bacon
  • 3 el wokolie
  • 400 g prei (in ringen)
  • 75 g rucola
  • 50 g walnoten
Instructies
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  2. Bestrijk de kipfilets ermee en marineer, afgedekt in de koelkast, minimaal 3 uur (of een dag van tevoren).
  3. Haal de kip 20 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
  4. Wikkel de bacon om de kip.
  5. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en rooster de kip 12-15 minuten.
  6. Keer regelmatig om.
  7. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de prei, rucola en noten met zout en peper 5 minuten.
  8. Serveer de roerbak bij de kip.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 850 kcal Vet: 47g Koolhydraten: 62g Eiwitten: 42g

 

Reageren via facebook