10.3 C
Medemblik
25 februari 2021 00:37
Medemblik Actueel.

VVD wil weten waar geld Hondenbelasting blijft

MEDEMBLIK – Tjeu Berlijn van de VVD-fractie wil van het college weten wat er nu precies wordt gedaan met de hondenbelasting. Medemblik is nog 1 van de weinige gemeenten in Westfriesland die hondenbelasting heft en de hondeneigenaren klagen al jaren steen en been dat ze er maar weinig van terugzien in de vorm van vrijloopsplaatsen/speelplaatsen en afvalcontainers voor de hondenpoep die zij moeten opruimen.

Tjeu Berlijn wil nu van het college weten of zij op de hoogte zijn van het burgerinitiatief ‘Stop Hondenbelasting’ en wat het college daarvan vindt. Maar ook hoeveel euro in 2019 daardwerkelijk gaat worden besteed ten behoeve aan de honden en de eigenaren.  Berlijn wil van het college een overzicht ontvangen waar en hoe het geld van de hondenbelasting is besteed in de gemeente Medemblik.

Ook op het gebied van de controles heeft Tjeu Berlijn de nodige vragen, zo wil hij weten of de gemeente Medemblik daadwerkelijk controleert of de inwoners van Medemblik in het bezit zijn van een hond, wie dit controleert, of dit iemand van binnen de organisatie zelf is of er extern wordt ingehuurd en als er extern wordt ingehuurd wat hier de kosten van zijn.

Het college heeft 2 weken om te reageren op de vragen.

[signoff]

Reageren via facebook