Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Casselerrib met appel en uiensaus

Casselerrib met appel en uiensaus

Wat eten wij vandaag: Casselerrib met appel en uiensaus Wat eten wij vandaag: Casselerrib met appel en uiensaus Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 appels, geschild, in parten
  • 4 plakken casselerrib, à 125 g
  • 2 uien, in ringen
  • 1 theel. majoraan
  • 100 ml kookroom
  • 150 ml appelsap
  • allesbinder of
  • maizena

Instructies

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelparten in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  2. Voeg zonodig een extra klontje boter toe en bak de casselerrib circa 3 minuten per kant. Neem uit de pan en houd eveneens warm.
  3. Laat de ui met de majoraan in het braadvet goudbruin fruiten. Giet de room en het appelsap in de pan en laat kort koken.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  5. Verdeel de appelparten over de casselerrib en geef de uiensaus er apart bij.

Reageren via facebook