Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten

Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten

Wat eten wij vandaag: Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten Wat eten wij vandaag: Ribkarbonade met peterselie en geroosterde bieten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g rauwe bieten, geschild, in parten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. verse tijm, alleen de blaadjes
  • 4 grote ribkarbonades
  • 2 eetl. boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 0,5 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 theel. scherpe mosterd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken biet in een ovenschaal en vermeng ze met de olie, de honing en de tijm.
  2. Bestrooi met wat zout en peper en rooster ze hoog in de oven in circa 30 minuten gaar.
  3. Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout en grof gemalen peper.
  4. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades op hoge stand aan beiden kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven).
  5. Voeg de gesnipperde ui toe aan het bakvet en fruit op lage stand circa 5 minuten.
  6. Voeg de peterselie en de mosterd toe en laat op middelhoge stand heel kort meebakken.
  7. Voeg 2 eetlepels water toe en roer de jus glad. Leg de karbonades terug in de pan en wentel ze door het peterseliemengsel.
  8. Serveer ze met de geroosterde bieten op een schaal.

Reageren via facebook