Menu van de dag – Groenteschotel uit de wok met kaas en noten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 200 g peultjes
- 4 el (olijf)olie (Mediterrane)
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 2 uien of 4 sjalotjes, in ringen
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
- zout
- versgemalen peper
- 1 kleine Chinese kool of paksoi, in reepjes
- 250 g (dikke plak) kruidenkaas, in blokjes
Instructions
- Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit de helft van de olie, bak hierin de cashewnoten kort, schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
- Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uien, bleekselderij, paprika, courgette, aubergine en geperste knoflook 3 minuten.
- Strooi er zout en peper over.
- Schep de koolreepjes erdoor en bak nog 2 minuten.
- Meng de noten, de kaas en de peultjes vlak voor het serveren door het gerecht.
- Schep de groenteschotel op de borden.
Serving size: 4 Calories: 200 kcal Fat: 12g Carbohydrates: 4g Protein: 18g
Reageer