Menu – Spaghetti met pesto van groene erwten


Menu - Spaghetti met pesto van groene erwten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 400 g doperwten (vers of diepvries)
  • 60 g pijnboompitten
  • 320 g volkoren spaghetti
  • de blaadjes van 1 basilicumplant
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ limoen
  • olijfolie
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 100 g rucola
Instructies
  1. Kook de doperwten ca 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten ca. 3 minuten.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pluk de blaadjes van de basilicumplant en spoel schoon onder de kraan.
  5. Pureer de helft van de doperwten, de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, het teentje knoflook, limoensap en vier eetlepels olijfolie met de staafmixer tot een pesto.
  6. Breng de pesto op smaak met peper en eventueel wat zout.
  7. Snijd de courgettes in plakjes.
  8. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de plakjes courgette 2 minuten aan beide kanten.
  9. Giet de spaghetti af en meng met de pesto, de courgette en de overige doperwten.
  10. Verdeel de spaghetti over 4 borden en decoreer met rucola.

 

Reageren via facebook