13.8 C
Medemblik
29 september 2020 02:15
Medemblik Actueel.

Ruimbaan voor Westfriesland/SEW, zodra de tijdelijke sporthal een feit is

WOGNUM/NIBBIXWOUD – De verenigingen uit Wognum én Nibbixwoud willen het liefst een tijdelijke oplossing in de vorm van een opblaashal en dan in Wognum om de verenigingen in te huisvesten om zo ruimbaan te maken voor Westfriesland/SEW die dan De Bloesem kan gebruiken voor topsport Handbal.

De gemeente Medemblik heeft navraag gedaan bij de omwonenden van de Bloesem en deze hebben aangegeven geen bezwaar te hebben mits de opblaashal een tijdelijke oplossing is en er zicht is op een permanente oplossing als het termijn van de opblaashal verstreken is, deze zal een periode van ± 3 jaar bestrijken.

De binnensportverenigingen in Wognum hebben een capaciteitsprobleem in de huidige sporthal De Bloesem, de voormalige initiatiefnemer van de opblaashal in Wognum heeft al aangegeven dat hij niet wil investeren in een opblaashal maar liever wil investeren in een semi-permanente hal die de opblaashal overbodig maakt.

De exploitatiekosten van een opblaashal zijn dusdanig hoog dat deze niet in 3 jaar terugverdiend kan worden en er jaarlijks een subsitie van € 10.000,- nodig is om tot een dekkende exploitatie te komen. Westfriesland/SEW heeft aangegeven dat wanneer in er in 2020 een sempermanente hal wordt gerealiseerd zij de tussenliggende tijd zal overbruggen door elders zaalruimte te huren.

De volgende kosten voor de realisatie van een opblaashal zijn in kaart gebracht:

Deze uitgave wordt in geval van huur in één keer afgeschreven. In geval van aanschaf opblaashal wordt deze uitgave gedurende tien jaar afgeschreven. Dit heeft te maken met het investeringen- en afschrijvingsbeleid. De restwaarde van de opblaashal na 3 jaar, in geval van koop, is op het moment van schrijven niet bekend.

In een brief aan de gemeenteraad van Medemblik laat het college weten dat de aanschaf van een hal voordeliger is dan huren, de afschrijftermijn, bij aanschaf van een hal, is tien jaar, wel loopt de gemeente financieel risico bij aanschaf van een hal omdat er wordt uitgegaan van 3 jaar en niet van 10 jaar.

Het is nu aan de gemeenteraad van Medemblik om de knoop door te hakken, een opblaashal of een nieuwe 2e sporthal in Wognum.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?