16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:27
Medemblik Actueel.

Medemblik pompt ruim 60.000 euro extra in ‘Veilig Thuis’

MEDEMBLIK – In 2014 is besloten het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld genaamd ‘Veilig Thuis’ onder te brengen bij de GGD.  Eind 2016 constateerde het GGD een duidelijke stijging van de aantal meldingen bij Veilig Thuis. Door deze stijging ging ook de werkdruk bij Veilig Thuis omhoog waardoor de landelijk vastgestelde termijnen niet meer gehaald werden en er (lange)wachtlijsten onstonden.

Dat deze stijging geen incident is maar een landelijke trend zorgt er nu voor dat Thuis Veilig extra personeel moet aannemen, het GGD heeft midden 2017 al besloten om niet te wachten op de gesprekken met de gemeenten maar is gestart met het aannemen van extra personeel om deze wachtlijsten weg te werken. Om de toestroom van extra personeel financieel te kunnen behappen vraagt het GGD nu extra geld aan de gemeenten in Noord-Holland Noord.

Positief

Wanneer alle gemeenten in West-Friesland instemmen, krijgt de GGD in 2018 extra geld voor het meldpunt kindermishandeling en huiselijk geweld Veilig Thuis. Het gaat om een bedrag van € 358.856, waarvan Medemblik € 57.589 bijdraagt. Dit bedrag komt bovenop de ruim één miljoen euro die de regiogemeenten jaarlijks beschikbaar stellen voor Veilig Thuis.

 

Reageren via facebook