22.4 C
Medemblik
22 september 2020 19:17
Medemblik Actueel.

Foto: Contest Yachts

Contest Yachts vierde haar 60 jarig jubileum

MEDEMBLIK – Contest Yachts heeft haar 60 jarig jubileum als jachtbouwer gevierd met een fantastische transformatie van de bouwhal naar een groot feestlocatie voor de 180 feestende deelnemers aan de wedstrijd die deelnamen aan de jubileumviering.

De open dag begon met een rondleiding door de jachtwerf en rondvaarten waar de gasten duidelijk van genoten. Er waren gesprekken met belangrijke leveranciers van Contest, zoals Matervolt, North Sails, Selden, Kuiper Insurance, Rob Wink Watermakers, Rake Rigging en meer. Een speciaal gastoptreden van de beroemde Volvo- en America’s Cupzeiler Simeon Tienpont gaf een kijkje in de wereld van het wedstrijdzeilen over de oceanen en toonde direct zijn nieuwe aanwinst, de AC75,  waarmee hij gaat meedoen aan de America’s Cup.

Foto: Contest Yachts

De America’s Cup omvat een serie van events waar verschillende punten behaald kunnen worden. Allereerst worden de America’s Cup World Series gevaren. Deze World Series worden op verschillende locaties in de wereld gevaren, waaronder potentieel in Nederland. De winnaars van deze wedstrijden nemen 2 punten mee naar de Prada Cup, Challenger Selection Series.

Arjen Conijn, Contest Yachts-gastheer voor deze dag zei: “In 60 jaar en drie generaties van familiebezit hebben we een lange weg afgelegd, maar zonder onze familie hadden we niet zo ver kunnen komen. Deze familie is hier samen met vele eigenaren en vrienden van over de hele wereld en met wie Contest al zes decennia samen dromen heeft verwezelijkt. We kijken nu uit naar de volgende 60 jaar samen!

De vieringen gaan door het jaar heen met de zomerbijeenkomsten en regatta’s volgende:
Sevenstar Contest Cup – 31 mei-2 juni, Medemblik, Nederland
Sevenstar Contest Mallorca Meeting – 13-15 juni, Port Adriano, Mallorca.
Contest Yachts zijn ook te zien op de Palma Boat Show 27 april – 1 mei.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?