Medemblik stopt met elektronische kennisgeving in de ‘Medemblikker Courant’

MEDEMBLIK – Vooruitlopend op de verplichting dat gemeenten vanaf 1 januari 2021 alle kennisgevingen digitaal moeten publiceren wil de gemeente Medemblik hier al vanaf 1 januari 2020 mee stoppen.

Alleen is dit niet mogelijk zonder een gemeentelijke verordening en daarom moet de gemeenteraad nog haar toestemming hierover gaan geven.

Het college komt tot dit besluit omdat de afgelopen jaren is gebleken dat de verspreiding van de Medemblikker verre van optimaal is en er veel klachten over de bezorging zijn. De gemeente heeft meerdere gesprekken gehad met Rodi Media, de uitgever van De Medemblikker en ondanks toezeggingen dat zij dit zullen aanpakken blijven de klachten bestaan.

Het college verwacht dat de problemen enkel meer en meer zullen gaan toenemen maar ook de nee/nee sticker op de brievenbussen werken een goede verspreiding van De Medemblikker tegen.

De stijgende kosten van het gemeentenieuws via een huis-aan-huis blad zal verder toe gaan nemen en elektronische publicatie is veel voordeliger omdat de ambtelijke kosten en kosten voor de digitale snelweg de gemeente toch al maakt.

De gemeenteraad gaat binnenkort een besluit nemen over het voorstel van het college

[signoff]

 

Reageren via facebook