16.9 C
Medemblik
4 juli 2020 18:29
Medemblik Actueel.

De victorie van Alkmaar begint deze keer in ……. Medemblik

MEDEMBLIK – Alkmaar (en Rotterdam) kende vroeger een wereldberoemde chocoladefabriek: Ringers.  Het stond bekend als kwaliteitsmerk en bijvoorbeeld de kersenbonbons waren befaamd. Ringers had ook een grote sierwerk afdeling waar zelfs voor het koninklijk huis de meest fantastische sierstukken werden gemaakt.

Helaas ging het merk begin jaren zeventig failliet en verdween Ringers van het toneel. 8 jaar geleden was er in het stedelijk museum van Alkmaar een tentoonstelling over het roemruchte Ringers en het bleek dat het merk allerminst vergeten was. Ringers bleek na al die jaren nog springlevend in de herinnering van velen. Ook was dit een startsein om serieus na te gaan denken over het nog bestaande gebouw van Ringers op de Kanaalkade. Hiervoor werd de stichting Adapt in Alkmaar benadert

Jacco Spil: ,,Om de sierwerken van Ringers te restaureren zocht het Stedelijk museum contact met het Bakkerijmuseum van Medemblik en zo werd het eerste contact met Medemblik gelegd.”

Sinds vorig jaar zijn de rechten voor de Merknaam Ringers bij de stichting Adapt. En zij hebben de nazaten van Ringers benadert of het niet fantastisch zou zijn Ringers nieuw leven in te blazen. En op 19 mei is er hiervoor een kick-off moment bij het Bakkerijmuseum van Medemblik.

Tegelijkertijd zal dit het startschot zijn om op 19 mei aanstaande om 11.30 uur in het ‘nieuwe’ pand op de Nieuwstraat 6 zal een pop-up expo over Ringers. Kortom de Victorie van Alkmaar begint dit keer misschien wel in Medemblik….

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook