Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Mexicaanse stamppot-bowl

Mexicaanse stamppot-bowl

Wat eten wij vandaag: Mexicaanse stamppot-bowl Wat eten wij vandaag: Mexicaanse stamppot-bowl Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 blik mais, uitgelekt
  • 1 vegetarische rookworst
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 el bieslook, fijngehakt

Instructies

  1. Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
  2. Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
  3. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
  4. Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
  5. Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.

Reageren via facebook