Pizza met zoete aardappel en gorgonzola
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 rollen pizzadeeg (koelvers) of
- 2 grote pizzabodems (kant-en-klaar)
- circa 1 kg zoete aardappel (geschild)
- 1 eetl. olijfolie
- 2 takjes rozemarijn of
- 2 theel. gedroogde rozemarijn
- 150 g gorgonzola
- 25 g blanke hazelnoten (grof gehakt)
- 1 theel. mosterd
- 1 mespunt honing
- 1 eetl. wittewijnazijn
- 3 eetl. olijfolie
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 150 g spinazie (panklaar)
- 2 bakplaten ingevet
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten.
- Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
- Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza’s circa 20 minuten laag in de oven. Maak intussen de salade.
- Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen.
- Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
- Neem de pizza’s uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven.
- Bak de pizza’s nog 5 minuten.
- Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.
Reageer