Hartog dik tevreden met twaalfde tijd en progressie in Superpole

ABBEKERK/ASSEN – Rob Hartog heeft ondanks zijn blessures een positie op de vierde startrij weten te veroveren in Assen. Het was een rommelige Superpole met een oliespoor, rode vlag situatie en sneeuw. Hartog wist zijn snelste tijd van het weekend in de beginfase van de kwalificatie te zetten. Met een twaalfde startplek heeft de coureur van Team Hartog – Against Cancer een goede uitgangspositie om voor een goed resultaat te knokken in zijn thuiswedstrijd. 

Rob Hartog kreeg donderdag toestemming van de circuitartsen om te starten in zijn thuiswedstrijd. De eerste vrije training van vrijdagochtend werd verreden onder koude omstandigheden. Hartog kwam halverwege de sessie ten val, waarbij hij gelukkig ongedeerd bleef. In zijn eerste stint stond de coureur uit Abbekerk er goed bij en het eerste gevoel met de motor was ook goed, wel zat zijn training er door de crash al vroeg op. In de tweede training wist de Kawasaki-rijder zich goed te herpakken en het gevoel met de motor te verbeteren. Ook wist Hartog met het team waardevolle informatie te verzamelen om voor de tweede dag een stap voorwaarts te kunnen maken. Hartog sloot de eerste trainingsdag af in veertiende positie.

Tekst loopt door onder de foto’s

Het doel van Hartog voor zaterdag was om naar een rondetijd in de 1’39 te gaan. Dit lukte hem nog niet in de derde vrije training, maar wel vroeg in de Superpole. Vervolgens wist Hartog in zijn eerste stint zijn tijd verder aan te scherpen naar een 1’39.455, waarmee hij op dat moment de top-tien binnenkwam. Tien minuten voor het einde werd de sessie stilgelegd, vanwege een oliespoor op de baan. Hartog stond op dat moment op een twaalfde plaats. Op het moment dat de sessie hervat werd was er in de tussentijd neerslag gevallen, waardoor het in het resterende deel niet meer mogelijk was om de tijd aan te scherpen. Daardoor start Hartog zondag 12:15 uur vanaf de vierde startrij in Assen. De World Supersport race wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

Rob Hartog: ‘We hadden vandaag in FP3 nog wat moeilijkheden, maar ik had wel het gevoel dat we met de motor de goede kant opgingen. Dit werd bevestigd in de Superpole, waarin ik in de eerste stint mijn tijd flink wist te verbeteren. Dat was maar goed ook, omdat we ons na de rode vlag situatie niet meer konden verbeteren. Ik ben met deze P12 gezien de omstandigheden hartstikke tevreden. Het is morgen in de race afwachten hoe het mijn blessures zal gaan, omdat dit wel iets ander is dan de trainingen. Maar een wedstrijd haalt ook altijd wat extra’s in je naar boven. We gaan voor een mooi resultaat in Assen, hopelijk in de top-tien!’

[signoff]

Reageren via facebook