11.9 C
Medemblik
13 juli 2020 04:51
Medemblik Actueel.

Rob Hartog pakt de winst in Portugal - Foto Philippe Damiens

Rob Hartog pakt winst in Europese Cup Klasse Portugal

ABBEKERK – Op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimao heeft Rob Hartog zijn beste seizoensresultaat, een tiende plaats in het WK, geevenaard. Hartog kwam sterk voor de dag op het circuit met vele hoogteverschillen in Portugal en wist tevens in de Europese cup klasse de overwinning voor zich op te eisen.

In de vrije trainingen werd duidelijk dat het circuit in Portugal Hartog nog steeds goed ligt. Vrij snel werd een goede setup gevonden voor de Kawasaki ZX-6R en kon Rob zich focussen op het rijden van snelle tijden. Duidelijk werd ook dat de pijlen gericht moesten worden op een top-10 positie na de eerste twee vrije trainingen. Dit zorgt voor directe plaatsing naar Superpole 2. Rob kwam dichtbij, maar uiteindelijk 0.4 seconde te kort voor een plaats bij de snelste 10. Een 13e plaats na twee vrije trainingen was echter zeker niet teleurstellend.

Op zaterdag ging het team verder met de lijn welke op vrijdag was ingezet. In de derde vrije training werden de puntjes op de i gezet met betrekking tot de setup van de Jenik Performance – Front Row Components machine. Een 12e positie was het resultaat in deze laatste sessie voorafgaand aan de kwalificatie. Tijdens Superpole 1 hadden de coureurs welke niet direct geplaatst waren in Superpole 2, een kwartier de tijd om een snelle ronde neer te zetten. Het was in deze sessie spannend en Hartog was dichtbij een plaats bij de snelste 2, welke alsnog door kunnen naar Superpole 2. Maar uiteindelijk kwam hij opnieuw vier tienden van een seconde te kort. Een 6e plaats was het resultaat, wat een 16e startplek op de World Supersport grid betekende.

Rob legt uit: “We hebben nog een kleine aanpassing gedaan, in verband met de veranderde weersomstandigheden. Dit pakte goed uit en we zijn klaar voor de race!” Hartog kwam na het doven van de rode startlichten goed de eerste ronde door en wist direct een aantal plaatsen te winnen. “De eerste bochtencombinatie lukte het meteen wat plaatsen te winnen,” verteld Rob. “Daarna kwam ik steeds beter in mijn ritme, en wist ik halverwege de race aansluiting te vinden bij het groepje voor mij. Dit groepje vocht om de 7e plek. Het lukte me een weg naar voren te werken, en zelfs in een ronde drie man in te halen! De Kawasaki voelde het hele weekend al top aan. Om dan uiteindelijk op de 8e plaats te rijden is fantastisch. Helaas kon ik dit niet volhouden en zakte ik twee plaatsen terug. Hierna wilde ik opnieuw een inhaalpoging inzetten, maar was de race al voorbij voordat ik het in de gaten had,” aldus Hartog na de race.

Met een 10e plaats in de WK Supersport race werden 6 punten bijgeschreven op de naam van de Abbekerker en werd hij winnaar in de EK klasse. Hiermee heeft hij de achterstand in het EK verkleind van 10 naar 5 punten, met nog twee races te gaan. Rob (19 pt.) staat tweede achter Hannes Soomer (24 pt.) uit Estland. De Italiaan Alessandro Zaccone (13 pt.) staat derde. De eerstvolgende race zal zijn in Magny-Cours van 29 september t/m 1 oktober.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?