Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Zware domper voor Rob Hartog

ABBEKERK – Tijdens de eerste Europese race van het World Supersport Kampioenschap heeft Rob Hartog opnieuw flinke tegenslag gekent. Na een keurige eerste vrije training is gebleken dat Hartog naast de eerder opgelopen breuk in de rechter onderarm, tevens een breuk in zijn schippersbotje heeft van de linkerpols.

Na de twee overzeese race in Australië en Thailand is het tijd voor het World Superbike kampioenschap om te beginnen aan de Europese wedstrijdenreeks. Rob Hartog noteerde tijdens de eerste vrije training op zijn Technomotion Kawasaki direct een goede rondetijd. Met een 10e plaats werd keurig begonnen aan het weekend. Helaas echter voor Hartog en zijn Team Hartog – Against Cancer, zijn de gevolgen van de crash tijdens de eerste race in Australië nog erger dan gedacht.

Commentaar Rob: ‘Tijdens de race in Thailand was ik zeker nog niet pijnvrij, maar hebben we het weekend aardig uit kunnen rijden. Wel voelde ik daarna dat het fysiek een stap achteruit was gegaan. Helaas blijkt er nu nog meer mis te zijn. Direct na de crash in Australië zijn er meerdere röntgenfoto’s gemaakt. Niet alleen van mijn rechterarm, welke gebroken was, maar tevens van mijn linkerpols en andere plaatsen. Op die foto was destijds niets te zien aan mijn linkerpols. Tijdens de eerste training hier in Aragon had ik echter meer pijn als in Thailand. Na opnieuw een röntgenfoto hier op het circuit bij de Clinica Mobile, blijkt er een scheur te zitten in het schippersbotje van het polsgewricht. Op de eerdere foto’s is niets over het hoofd gezien, maar het is mogelijk dat een dergelijke breuk zich pas later toont in röntgenfoto’s. Ik had zelf nog willen proberen door te rijden, maar uit veiligheidsoogpunt ben ik ‘unfit’ verklaard en kreeg ik een startverbod. Enorm balen natuurlijk, helemaal aangezien we de afgelopen weken rust hadden na Thailand om eventuele medische acties in gang te zetten en met het oog op onze thuisrace in Assen!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook