Medemblik Actueel.

Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Motorsport

Help Rob Hartog en Team Hartog – Against Cancer naar het WK Supersport

ABBEKERK – Met de Europese WorldSSP titel op zak hoopt Rob Hartog in 2019 zijn debuut te maken als vaste coureur in het WK Supersport kampioenschap. De toelating om met Team Hartog – Against Cancer van start te gaan is er, evenals de wil en de drive, echter ontbreekt er nog een deel van het benodigde budget.

In 2017 maakte Rob Hartog zijn debuut in de mondiale World Supersport klasse, onderdeel van het World Superbike kampioenschap. Hartog reed de afgelopen twee jaar in de Europe Supersport Cup, wat onderdeel is van het WK Supersport. In 2017 miste Hartog het Europese Kampioenschap op 1 punt. Afgelopen jaar nam Hartog revanche en maakte hij het dubbel en dwars goed door Europees kampioen te worden met een voorsprong van 16 punten.

Voor 2019 wil de coureur uit het Noord-Hollandse Abbekerk met Team Hartog – Against Cancer nog verder dan ze reeds samen gekomen zijn. Team Hartog – Against Cancer is voor 2019 positief door de voorselectie van Dorna gekomen en heeft een aanbod liggen voor een permanente startplek in het World Supersport kampioenschap.

“Als coureur wil je altijd doorgroeien en, ondanks de stappen die we reeds gemaakt hebben, weet ik zeker dat er nog meer in het vat zit. De ultieme uitdaging, ik denk voor iedere coureur, is het WK. Ik heb hier jaren lang van gedroomd, maar nu zijn we zo dichtbij… We gaan alles geven om deze stap te realiseren, maar kunnen dat niet alleen. We hopen daarom op uw steun te kunnen rekenen!”

Team Hartog – Against Cancer is voor 2019 positief door de voorselectie van Dorna gekomen en heeft een aanbod liggen voor een permanente startplek in het Wereldkampioenschap Supersport. Deze beoogde stap gaat gepaard met een hoger budget en, ondanks dat Team Hartog de kosten relatief laag kan houden door eigen organisatie en reeds een fantastische sponsorclub achter haar heeft staan, zijn wij nog haastig op zoek naar het resterende sponsorgeld. Een WK Supersport seizoen kost zo’n € 150.000,-.

We hebben daarvoor een crowdfund actie opgestart,  klik hier om deze te openen.

Reageren via facebook