Hoornse Op=Op blijft open

HOORN – De Op = Op Voordeelshop-winkels in Den Helder, Heerhugowaard en Hoorn blijven gewoon open, zo meldt de franchisenemer van de drie winkels. Volgens haar kwam het voor het winkelpersoneel uit de lucht vallen dat faillissement is aangevraagd: “We wisten wel dat het iets slechter ging, maar dit zagen we niet aankomen.”

“De laatste tijd kwamen er bij de Noord-Hollandse winkels steeds minder bestellingen binnen en het assortiment werd kleiner. Sommige producten werden helemaal niet meer geleverd”, vertelt filiaalmanager Karin Obdam tegen NH Nieuws.

De drie winkels vallen echter buiten de landelijke berichtgeving en blijven daarom open. De franchisenemer van de drie winkels wordt naar verwachting aangesteld als zelfstandig eigenaar, wat de enige oplossing lijkt in deze situatie. “Het is wel een dingetje, want je moet ineens voor je eigen handel zorgen. Gelukkig zijn er genoeg groothandels in de buurt waar we het mee kunnen redden. Maar het zal even wennen zijn en even zoeken worden”, vertelt ze.

Bezorgde klanten
Klanten zijn bezorgd en vragen Karin of de winkels dicht gaan. “Bijna iedereen vraagt het aan ons, de hele dag door. We zijn er druk mee, maar stellen mensen graag gerust. We hebben ook bordjes opgehangen om uit te leggen dat we niet dicht gaan.”

[signoff]

Reageren via facebook