Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

Wat eten wij vandaag: Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes Wat eten wij vandaag: Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels, geschild, in stukken
  • 500 g gnocchi
  • 30 g boter
  • 4 rundersaucijzen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 ml room
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt

Instructies

  1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes gaar. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Stamp de aardappel fijn en voeg deze puree toe aan de ui.
  4. Voeg de room en azijn toe en roer tot een egale saus. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed.
  5. Bestrooi de romige gnocchi met de peterselie en serveer met de saucijsjes.

Reageer op dit onderwerp