15.6 C
Medemblik
28 september 2020 18:22
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Preistamppotje met gestoofde sukadelapjes

Preistamppotje met gestoofde sukadelapjes

Preistamppotje met gestoofde sukadelapjes Preistamppotje met gestoofde sukadelapjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 3 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g sukadelapjes
  • 2 el boter
  • 4 plakken kruidkoek
  • 1 tl kaneel
  • 400 g prei
  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 175 ml crème fraîche

Instructies

Pel en snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Snijd de sukadelapjes in reepjes. Verhit de boter in een stoofpan, bak de uien en knoflook lichtbruin. Voeg het vlees, peper en zout toe en bak rondom bruin. Voeg daarna de plakken kruidkoek, de kaneel en zoveel warm water toe dat alles onder staat. Stoof de sukadelapjes op heel laag vuur in ca. 2½ uur tot het vlees zacht en mals is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Maak de prei schoon en snijd het wit
en lichtgroen van de prei in dunne ringetjes. Kook of stoom ze 1 minuut en laat goed uitlekken. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn, stamp ook de prei en de crème fraîche erdoorheen, breng op smaak met veel zwarte peper en zout. Verdeel de puree en de stoof over 4 borden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?