Menu – Bloemkoolschotel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g vastkokende aardappels, geschild, in parten
- 1 bloemkool in roosjes
- 40 g boter of 3 el vloeibaar bakproduct
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el bloem
- 250 ml melk
- nootmuskaat
- 250 g gekookte hamreepjes
- 200 g brie, in dunne plakken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
- Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
- Verhit de boter en fruit hierin de ui.
- Voeg de bloem toe en bak even mee.
- Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
- Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Notes
[b]Tip: In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.[br][br][/b]
Reageer