Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Bloemkoolschotel


Menu - Bloemkoolschotel
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 750 g vastkokende aardappels, geschild, in parten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 40 g boter of 3 el vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • nootmuskaat
  • 250 g gekookte hamreepjes
  • 200 g brie, in dunne plakken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
  3. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
  4. Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  5. Voeg de bloem toe en bak even mee.
  6. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus.
  7. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  8. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
  9. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Tips
Tip: In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.


 

Reageer op dit onderwerp

X