Menu van de dag – Bonensalade met mais en chorizo
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 5 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 el oregano
- 400 g zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
- 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 250 g mais (uitgelekt, blik)
- 1 tl hete pepersaus
- 2 citroenen (sap)
- 250 g chorizo (in plakjes)
- 2 el koriander (gehakt)
Instructions
- Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en oregano.
- Schep de bonen erdoor en laat een beetje afkoelen.
- Meng de paprika, tomaten, mais, pepersaus en het citroensap erdoor.
- Rooster de chorizo krokant in een droge, hete koekenpan.
- Schep de chorizo op de bonensalade en bestrooi met de koriander.
Serving size: 4 Calories: 500 kcal Fat: 33g Carbohydrates: 25g Protein: 21g
Notes
[b]Tip: Vervang de chorizo door plakjes rosbief. Neem borlottibonen (blik) in plaats van zwarte bonen.[/b]
Reageer