Menu – Bloemkoolsoep met citroen
Recipe Type: Voorgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 g bloemkool (in roosjes)
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml crème fraîche
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of
- 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren.
- Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
- Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en rasp erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.
Reageer