Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Bloemkoolsoep met citroen


Menu - Bloemkoolsoep met citroen
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Voorgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 g bloemkool (in roosjes)
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of
  • 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren.
  3. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  4. Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en rasp erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.

 

Reageer op dit onderwerp