Medemblik Actueel.

Algemeen Medemblik

Steigers bij Stoommachinemuseum worden vrijwel niet gebruikt.

MEDEMBLIK – Tegenover het Stoommachinemuseum in het IJsselmeer liggen aanlegsteigers voor de scheepvaart om zo ook varende bezoekers van het museum een kans te geven op een simpele wijze het museum te bezoeken.

Maar nu blijkt dat er maar amper gebruikt wordt gemaakt van deze steiger tot ergenis van de gemeente Medemblik. De steigers zijn eigendom van het Recreatieschap en mag enkel worden gebruikt voor bezoekers die per schip naar het Stoommachinemuseum komen.

Overnachtingen door pleziervaartuigen en charterschepen zijn onwenselijk vanwege de natuurfunctie van het gebied. Bovendien bieden de Stadshavens uitstekende faciliteiten voor overnachting door kleine en grote schepen. Degenen die overnachten geven ook een impuls aan de horeca en de middenstand in de binnenstad van Medemblik.

Nader onderzoek richt zich op de vraag of het bezoek per schip aan het Stoommachinemuseum verder bevorderd kan worden.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X