Medemblik Actueel.

Theo Ursem krijgt een verdiende pluim voor 11 jaar vrijwilligerswerk bij Sweelinckhof Wognum (Foto: Omring)

Theo Ursem is een onmisbare schakel in de Sweelinckhof Wognum

WOGNUM – Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de samenleving. De Omring is daarom trots op alle 2.250 vrijwilligers.

Wat voor iemand een ogenschijnlijk kleine moeite is, is voor een ander van onschatbare waarde. Veel mensen zijn ongelooflijk blij met de dingen die een vrijwilliger voor hen doet. De Omring staat daar één keer per maand bij stil. Dit keer staat Theo Ursem in het zonnetje.

Theo is sinds 1 augustus 2006 voorzitter van de cliëntenraad. Hij zet zich altijd meer dan 100% in voor Sweelinckhof en is mede daarom terecht vrijwilliger van de maand!

Theo en Nel verhuisden datzelfde jaar van Friesland terug naar West-Friesland, namelijk naar Zwaagdijk. Hij wilde graag iets voor de gemeenschap Wognum betekenen en werd voorzitter van SWH. Hij maakte drie locatiemanagers mee: de heer Snoek, Iet van den Berg en Tamara Kuijper. Hij spande zich in voor de realisatie van De Villa, het bouwproces hieromtrent volgde hij zeer betrokken. Voorts ploos hij de waskosten uit en daardoor is geen verhoging gekomen. Vakanties werden bij Theo om de vergaderingen van SWH gepland. Volgens Tamara Kuijper is hij voortvarend, gedreven en recht door zee. Hij weet anderen in zijn enthousiasme mee te nemen. Voor Tamara was Theo als voorzitter een goede sidekick en spiegel. Hij heeft in juli het voorzittersstokje overgedragen aan Hans van Engen.

Interesse in vrijwilligerswerk of meer weten? Neem contact op met Irma Molenaar, locatie Sweelinckhof, tel. 0229-571 841 / 06-43079325, stuur een e-mail naar Irma.molenaar@omring.nl of bel Karin Twisk, coördinator kenniscentrum vrijwilligers, tel. 06-10427638 of via karin.twisk@omring.nl.

Reageren via facebook