17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 17:29
Medemblik Actueel.

Geel water uit de kraan door werkzaamheden PWN

MEDEMBLIK – Waterleidingbedrijf PWN waarschuwt dat er vanaf vandaag geel water uit je kraan kan komen.  De kleurafwijking van het water heeft te maken met schoonmaakwerkzaamheden van het waterleidingnetwerk. Het gaat om het gebied ten noorden van Egmond, ten westen van Groot Schermer, Heerhugowaard, Wieringenwaard, Den Oever, Den Helder en Texel. 

De gele kleur wordt veroorzaakt door het gebruik van extra duinwater. Deze is geel door een hoger gehalte natuurlijke vegetatie in het water. Volgens het waterleidingbedrijf is het niet gevaarlijk voor de gezondheid om het water te gebruiken of te drinken.

De werkzaamheden vinden plaats op maandag en dinsdag. Het kan de hele week duren voordat de gelige kleur verdwenen is. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?