14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 05:03
Medemblik Actueel.

Oscarfilms en films over zeilen tijdens 3e Enkhuizer Filmdagen

ENKHUIZEN – Van 7 tot en met 10 maart organiseert Cinema Enkhuizen de 3e Enkhuizer Filmdagen in de Drommedaris in Enkhuizen. Net als het voorgaande festival bestaat het programma voor een deel uit de met een Oscar genomineerde films. Het festival opent vrijdag 8 maart 20.00 uur met de film Green Book, de film die de Oscar Beste Film kreeg toegekend. Wethouder Dorus Luyckx opent het festival. Zaterdag 9 en zondag 10 maart bestaat het programma voornamelijk uit de films die in 2019 waren genomineerd voor de felbegeerde Oscar, zo zijn de succesvolle films A Star is Born, The Wife, Roma en The Favourite te zien.

Aandacht voor zeilen

Donderdag 7 maart en zondag 10 maart staat het festival in het teken van Zeilen, historisch en modern. Donderdag 7 maart draait de film Weekendsailor, over de spectaculaire Whitbread Round The World Race 1973. Voorafgaand aan de film een lezing van Albert ten Busschen over hergebruik van het plastic van polyester jachten.

Zondag 10 maart draait de film Karakter tonen over de Volvo Ocean Race 2018. De film wordt ingeleid door zeiler Roy Heiner (Enkhuizenaar!), zelf ervaren Volvo Ocean Race schipper. Ook op zondag 10 maart: de documentaire De man die achter de horizon keek, een van de populaire documentaires van het IDFA. En er is meer: Arjen van der Veen van Tres Hombres vertelt over zijn initiatief fair transport over zee en het gebruik van zeilen bij de vrachtvaart op zee.

Enkhuizer Thomas de Boer vertelt op zondagochtend over de restauratie van het skûtsje De Drie Haringen en de deelname aan de Friese Kampioenschappen. Het thema zeilen maakt onderdeel uit van het sideprogramma CINEMA AAN HET WATER van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen en is samengesteld in samenwerking met Nautisch Enkhuizen www.nautischenkhuizen.nl

Voor kaartverkoop meer informatie over het programma: www.cinemaenkhuizen.nl Entreeprijs 11 euro, korting 9 euro. Voor de lezingen geldt een apart tarief.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook