Werverhoof reageert geschokt op plofkraak, ‘waar moeten we nu pinnen?’

WERVERSHOOF – Omwonenden van het Raadhuisplein in Wervershoof zijn vannacht wakker geschrokken van een plofkraak. Van de geldautomaat op het plein is weinig meer over.

Buurtbewoner Dick van Norden werd ruw uit zijn slaap gehaald. “Het was een ontzettend harde knal”, beschrijft hij. “Ik draaide mij uit mijn bed en keek door het raam en heb vijf minuten staan wachten. Toen zag ik rook uit de automaat.”

Lees ook: Plopkraak Rabobank Wervershoof

Of de daders een geldbedrag hebben buitgemaakt, is onduidelijk. Maar Dick van Norden heeft de criminelen wel in actie gezien. Hij zag een aantal mannen wegrijden in twee verschillende auto’s.

De geldautomaat is voorlopig buiten gebruik en dat is een groot probleem, zo stelt één van de omwonenden. “Verder in het dorp is er geen pinautomaat, dus de mensen moeten maar bij supermarkt vragen of zij wat extra geld mogen pinnen en anders geen geld uitgeven de rest van de maand.”