Jubileumconcert Petra Berger & Jan Vayne

MEDEMBLIK – Op zondagmiddag 3 maart vieren pianovirtuoos Jan Vayne en wereldzangeres Petra Berger hun 15-jarige samenwerking met een intiem concert in de sfeervolle Bonifaciuskerk in Medemblik. Sinds 2004 delen zij regelmatig met succes en liefde het podium met elkaar. Hun stijl van musiceren kent veel overeenkomsten: beiden combineren naar hartenlust het klassieke genre met lichte muziek. In dit zondagmiddagconcert blikken zij terug op 15 jaar met mooie herinneringen en natuurlijk prachtige muziek.

Twee muzikale talenten die al jarenlang grote successen oogsten als solisten. Petra en Jan bevatten het vermogen “een gevoelige snaar” te raken bij hun publiek maar weten met hun ongedwongen presentatie en humor ook luchtig te amuseren.

Het repertoire is breed en omvat, naast eigen stukken van hun met goud en platina bekroonde cd’s, prachtig en herkenbaar materiaal uit het klassieke domein, de wereld van de popmuziek, de Nederlandstalige kleinkunst én de musical.

De vocale veelzijdigheid van Petra en het indrukwekkende pianospel van Jan vullen elkaar perfect aan. Je hoort twee solisten die elkaar niet in de weg zitten maar elkaar juist de ruimte geven en versterken … 

[sigoff]

Reageren via facebook