15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 11:42
Medemblik Actueel.

"Wij hebben zin in carnaval. U komt toch ook?" ((Foto: aangeleverd))
"Wij hebben zin in carnaval. U komt toch ook?" ((Foto: aangeleverd))

In Krielenland regeert Prins Hans 1

NIBBIXWOUD – Het carnavalsseizoen begon voor De Krielkokers op 10 november 2018 in de Dres in Nibbixwoud. Op deze avond werden de prins, en zijn prinsessen, bekend gemaakt aan het publiek. Ook het gevolg van de prins en de dansmariekes werden voorgesteld. Dit jaar regeert Prins Hans 1 (Hans Boukens) over Krielenland, samen met zijn twee dochters; prinsessen Victoria en Dominique en samen gingen zij het grote avontuur aan, met het thema Een Hollands Carnaval, schrijft onze nieuwspartner Rodi Media

Alle kinderen van de St. Nicolaasschool bezoeken vrijdag 1 maart om 09.00 uur De Dres en houden dan een talentenjacht. ’s avonds om 20.30 uur is het de beurt aan de tieners van Nibbixwoud. Hiervoor is een apart comité opgericht met leeftijdsgenoten om de avond zo leuk mogelijk te maken voor de tieners.

Programma

Burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik, komt zaterdag in De Dres en gaat om 13.00 uur een battle aan met Prins Hans 1 om de sleutel van het dorp. Als Prins Hans het goed doet, regeert hij de rest van het weekend over Krielenland. Overigens kan iedereen dit gratis bijwonen. Het belooft een mooi schouwspel te worden. De leden van de vereniging bezoeken die middag om 15.00 uur alle zieken in het dorp of in ziekenhuis en de prins brengt een bezoek aan de jongste Kriel.

Kerk

Dit katholieke feest kan natuurlijk niet zonder de St. Cunerakerk. Leden bezoeken zaterdag om 19.00 uur de carnavalsmis, waarna het feest voor jong en oud rond 21.00 uur losbarst in De Dres met de apres ski. Mis het niet!

Praalwagens

Het programma begint zondag 3 maart om 13.00 uur met de praalwagenoptocht. Deelnemers strijden om de diverse bokalen. De optocht gaat rond 15.00 uur over in de kindermiddag met allemaal activiteiten in de sporthal van De Dres. De prijsuitreiking volgt, voor de best verklede kinderen en van de praalwagenoptocht. Daarna is het weer tijd om te feesten met de band Ger & Co.

Playbackshow

De Ere-krielen playbackshow wordt maandag 4 maart om 14.00 uur gehouden. Oud-leden treden op en garanderen een fenomenale middag. Al jaren nemen de mensen hier vrij voor. Om 21.00 uur wordt afscheid genomen van de prins en vindt de demasqué plaats.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook