17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 05:38
Medemblik Actueel.

Column Silva Visser: ‘Niet horizontaal op de bank’

ANDIJK – De provincie bepaalt veel voor en over onze gemeente. En niet altijd positief. Woningbouw en plaatsing van windmolens worden op provinciaal gemaakt. Dat frustreert behoorlijk. Om een geluid voor en vanuit West friesland te laten horen, moeten we wel wat doen. Dus verkiesbaar stellen.

Nu is mijn mening dat alle fractievoorzitters op gemeenteniveau zich verkiesbaar moeten stellen maar dat is aan ieder natuurlijk. Voor mij is het ook de eerste keer. Op een voorzichtige plek, nummer 30. Maar wel met een mening en ik hoop dat een aantal mensen dit in mij herkennen en mij de stem willen geven.

We hebben nauw contact met Hoorn, Enkhuizen en Noorder Koggenland. Ook zij staan op de lijst. Dus samen sterk voor onze regio. Speerpunten zijn woningbouw, bereikbaarheid en werkgelegenheid en denk zeker ook aan onze agri-cultuur.

Met onze minister Carola Schouten moeten we toch het een en ander op de agenda krijgen. Met onze lijsttrekker Michel Klein zullen we vaak in overleg gaan om dit soort zaken te bespreken en zo ook de invloed bij de provincie te vergroten.

De wereld is groot en zeker groter dan onze gemeentegrens. We zijn allemaal makkelijk en wereldwijd verbonden. En blijkbaar zijn we niet over alles de baas in Medemblik, dus opschalen.

Denk niet dat de provincie ver van ons bed is, nee ze bemoeien zich met ons bed en tafel. Stem wijs, nogmaals plek 30 is voor mij.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook