Weerbericht Medemblik: zon en wolken wisselen elkaar af

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied boven het noordwesten van Duitsland trekt vandaag langzaam al opvullend noordwaarts naar het Skagerrak. Een bijbehorende ingedraaide occlusie heeft inmiddels het noordoosten verlaten. Aan de zuidwestflank van dit laag voert een noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aan die vooral boven zee onstabiel is van opbouw. 

Vandaag is het deels bewolkt waardoor de zon zich regelmatig laat zien, maar uit de aanwezige bewolking kan lokaal nog wel een enkel buitje vallen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 8 en daalt naar net boven het vriespunt in de nacht naar woensdag. De wind waait vandaag uit het westen/noordwesten en is overwegend zwak van kracht.

Ook Woensdag t/m donderdag zijn rustige en droge herfstdagen met vrij veel zon maar wel frisse dagen, woensdag en donderdag komt de middagtemperatuur amper boven de 5 graden uit. De naar het oosten/zuidoosten draaiende wind voert namelijk polaire lucht met zich mee. Voordeeltje is dat de wind maar zwak van kracht is waardoor het niet al te koud gaat aanvoelen.

[signoff]

Reageren via facebook