2 C
Medemblik
18 januari 2021 04:02
Medemblik Actueel.

Column Burgemeester Medemblik – ‘Wees blij met de democratie en gebruik je stemrecht!’

MEDEMBLIK – Afgelopen zomer  heb ik in het gemeentehuis  samen met gemeenteraadsleden twee bijeenkomsten voor nieuwe raadsleden georganiseerd. Toen leek de verkiezingsdatum van 21 maart 2018 nog ver weg. Maar politieke partijen waren al bezig met de vraag wat er in de verkiezingsprogramma’s moet komen te staan en wie er beschikbaar is als raadslid. Via de gemeentelijke website, De Medemblikker en sociale media zijn inwoners uitgenodigd om te praten over het werk van een raadslid.

Dertig enthousiaste inwoners  stelden vragen aan raadsleden over het reilen en zeilen van de gemeenteraad. De raadsleden vertelden in het kort wat hun motivatie is om raadslid te zijn en wat een raadslid zoal doet. Het raadslidmaatschap kost veel tijd, maar het levert het ook heel veel leuke momenten op! Samen aan het werk voor een mooie gemeente, waar het goed is om te wonen en te werken. De meningen verschillen over hoe je als raadslid daar het beste aan kunt bijdragen.

Gelukkig wonen wij in  een democratie waar we in gesprek tot een oplossing komen. Het is mooi dat steeds weer 27 raadsleden in Medemblik  bereid zijn te overleggen  over het wel en wee van de gemeente. Volgende maand start een nieuw samengestelde gemeenteraad voor een periode van vier jaar.

Maar eerst bent u als kiezer  aan zet. Op 21 maart 2018 kunt u uw stem uitbrengen. Laten we blij zijn dat we in een democratie leven en ons stemrecht gebruiken.

Frank Streng, burgemeester

Reageren via facebook