Het weerbericht voor Medemblik met vandaag toenemende kans op een (onweers)bui

MEDEMBLIK – De dag start aanvankelijk met zonnige perioden afgewisseld door bewolking. Maar in de loop van de ochtend zal de bewolking dicht gaan trekken en kan vanmiddag er al een enkel buitje gaan vallen. De temperatuur is met 23 graden nog aan de juiste kant van de 20 graden maar zodra de buien ons bereiken zal ook direct deze warmte worden verdreven en daalt de temperatuur tot onder de 20 graden.

De wind is matig 4Bft, en waait uit het westen tot zuidwesten, tijdens een (onweers)bui neemt de wind toe tot vrij krachtig tot krachtig en is de kans op rukwinden ook niet uitgesloten.  De hoeveelheid regen die vandaag tot middernacht kan gaan vallen wordt berekend op 5mm. 

Na vandaag gaan we de eerste plaagstoten van de herfst zien, vrijdag hooguit 17 graden, een matige tot vrij krachtige wind, er gaat zo’n 6mm regen vallen en ook is er een kans op klap onweer.  Zaterdag gaat de herfst nog even wat meer gas geven, overdag hooguit 16 graden, er gaan stevige buien vallen en de wind draait naar het noordwesten en zal tijdens de buien krachtig tot hard zijn 6 á 7Bft. De geschatte hoeveelheid neerslag ligt zaterdag rond de 10mm.

Zondag ziet het er weer allemaal wat vriendelijker uit, overdag 18 graden, de wind draait tijdelijk even naar het zuiden/zuidoosten en is vrij matig van kracht 3Bft. Wel kan er nog een enkel spatje regen vallen maar de zon zal ook te zien zijn.

Reageren via facebook