Henk en Tiny genieten volop van het leven en van elkaar. (Foto: aangeleverd)

‘All You Need Is Love’ voor Henk Frantzen (76) en Tiny Manshanden (87

MEDEMBLIK – ‘All you need is love’, de titel van dit Beatlesliedje slaat de spijker op zijn kop. Dat komt tijdens Valentijnsdag tot uiting, maar dat kan iedereen zien aan Henk Frantzen (76) en Tiny Manshanden (87). Dit koppel uit Medemblik straalt van geluk, warmte en liefde. Ondanks dat zij al zes jaar een setje zijn, latten de ‘lovers’. “We hebben beiden een woning in Valbrug, hebben om 12.00 uur als het ware een ‘time out’ en pakken de draad om 14.00 uur weer op. En dat gaat fantastisch’, zegt Tiny enthousiast.

Tiny heeft een appartement aan het Bagijnhof. Daar is Henk dus regelmatig te vinden. “We zien de kinderen op het schoolplein van de Maria Bernadetteschool spelen. Toen er sneeuw lag heb ik nog sneeuwballen met ze staan gooien vanaf het balkon”, lacht Henk. “Ik kan mijn kleindochters dagelijks zien. Hoe mooi is dat.”

Vonk

De speciale vonk tussen Tiny en Henk liet even op zich wachten. “Henk was een nogal joviale, luidruchtige man, die duidelijk aanwezig was. In het begin groetten we elkaar, maar verder niets. Ik wist dat zijn vrouw nog niet zo lang overleden was en dat hij haar altijd had verzorgd. Ik had ook vijftien jaar voor mijn man gezorgd voordat hij overleed, dat ik dacht dat een kopje koffie wel in de smaak zou vallen. Hij nam de uitnodiging aan en toen kwam ik erachter dat er achter dat drukke baasje veel meer zat. Omdat we diverse raakvlakken hadden, klikte dat zo goed. Veel begrip voor elkaar. Het is alweer zes jaar geleden dat we begonnen te latten. En dat werkt perfect”, zegt Tiny vol genegenheid.

Sportief

Beiden houden van wandelen en fietsen. En dat doen ze elke dag. “Stilzitten is er voor ons niet bij”, laat Henk weten. “Ik moet er niet aan denken om elke dag binnen te zitten. We wandelen samen veel. Genieten daar ontzettend van.” “Als je met zijn tweeën loopt”, vult Tiny aan. “Dan geniet je inderdaad meer van wat je om je heen ziet. De bomen in bloei, de dieren en mensen. Dat heb je niet als je in een groep loopt.”

Zingen

De Medemblikkers houden erg van zingen. “We waren beiden lid van Schalmsmart, nu de Schalmzingers. Dat deden we jaren met veel plezier. Henk merkte dat hij de woorden niet zo goed meer kan onthouden. Binnenkort sluiten we dat af. Een high tea met de koorleden die ons de afgelopen twee jaar naar Westwoud reden. Dat waarderen wij enorm. Maar muziek blijft bij onze dagelijkse bezigheden belangrijk.”

Vakantie

Als het even kan, gaat het stel op vakantie. “We zijn al naar Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland geweest. Samen de Cauberg op in Valkenburg. Gelukkig hebben we allebei een goede conditie. Binnenkort gaan we weer genieten van een tripje naar Duitsland”, zegt Henk, “We beseffen beiden dat we veel geluk met elkaar hebben.”

Gevoel

De connectie tussen Henk en Tiny is voor mensen duidelijk zichtbaar. “Mensen zeggen wel eens tegen ons: ‘we zijn zo blij voor jullie’ en ‘jullie stralen’. Dat is fijn om te horen en zo voelt het ook”, glimt Tiny. “We zijn echt heel gelukkig met elkaar, het geluk zit tenslotte in jezelf. Je moet er zelf wat van maken en dat doen we! We zijn nu meer bij elkaar omdat Henk beginnende dementie heeft. Ik let nu even wat meer op hem en dat doe ik met liefde!” Henk laat Tiny ook weten dat hij ontzettend blij met haar is en waardeert het dat ze zo ontzettend lief voor hem is. “We praten veel, betrekken elkaar bij van alles en overleggen samen. Koken doet Tiny nu, maar om mijn steentje bij te dragen droog ik na het eten af. Ben ik even het meisje”, grapt Henk. “Ik ben al zes jaar heel gelukkig en ik hou haar zo lang mogelijk vast.” Henk maakt regelmatig grapjes en ze hebben samen veel lol met elkaar. “Om te genieten hoef je niet veel te hebben”, glimlacht Tiny.

Bron: Nieuwspartner Rodi Media.

[signoff]

Reageren via facebook