Medemblik Actueel.

European Cup Jiu Jitsu in Topsporthal in Wognum
European Cup Jiu Jitsu in Topsporthal in Wognum
Algemeen Sport

Jiu Jitsu in Topsporthal in Wognum

WOGNUM – Op zaterdag 23 juni heeft de gemeente Medemblik een primeur met een de eerste European Cup Jiu Jitsu-Duo Games. In samenwerking met de Europese Jiu Jitsu Federatie, de Judo Bond Nederland en de Budoschool Takken/Shi-Sen-Do zal een volstrekt nieuw concept Europees toernooi worden georganiseerd. Voor dit evenement is een contract getekend voor 4 jaar en de spectaculaire techniekvergelijkende wedstrijdvorm is op Europees niveau enorm aan het groeien.

Wognum in teken van jiu jitsu

Op 23 juni komen o.a. jiu jitsuka’s uit Rusland, Slovenië, Noorwegen, Duitsland, België en uiteraard Nederland. Het evenement zal met live muziek worden ondersteund en daarnaast zal een 81-jarige grootmeester rond 13.00 u. een unieke demonstratie geven van een traditioneel japans kata. Dit is ook precies wat het evenement uit wil stralen, een verbindend evenement voor jong en oud met technieken op Europees topniveau. Het evenement zal rond 9.00 u. officieel worden geopend door wethouder Joset Fit die (Top)sport o.a. in haar portefeuille heeft.

Lees ook: Eady Roelandschap en Job Weel vierde bij WK Jiu Jitsu in Abu Dhabi

Iedereen is van harte welkom en er zal geen entree worden geheven. Er is wel de mogelijkheid om te doneren voor het Goede Doel (Miranda Mania) waar de organisatie zich aan heeft verbonden. De zaal gaat open voor het publiek rond 8.30 u. en het toernooi zal van 9.00 u. tot 17.30 u. gaan duren. De finales staan gepland rond 15.00 u.

Medemblik Topsport gemeente

Wethouder Joset Fit ondertekende in december 2017 op het gemeentehuis de verbintenis met Rick Frowijn. Laatst genoemde is landelijk bestuurslid van de Judo Bond Nederland en General Secretary van de Jiu Jitsu European Union. Zij gaf aan zeer verheugd te zijn met deze stap omdat hiermee een groot evenement met een prachtige zelfverdedingskunst naar de gemeente is gehaald. Daarnaast krijgt het evenement ook maatschappelijke relevantie omdat het evenement onderdelen gaat bevatten waarbij scholen en bedrijven zullen worden betrokken.

Vanuit het Jiu Jitsu zijn het judo, karate en aikido ontstaan en deze zeer volledige zelfverdedigings-kunst kent de uitermate attractieve wedstrijdvorm “Duo Games” waarbij technieken door een vakjury worden vergeleken. Het publiek ziet zeer attractieve technieken waarbij het ook mogelijk zal worden gemaakt om bij deze Europa Cup wedstrijden jonge kinderen in te schrijven. Alle deelnemers krijgen een geweldig podium waarbij o.a. ook 2 professionele muzikanten aanwezig zijn die het hele evenement muzikaal zullen gaan begeleiden.

Het adres is:  Internationaal Sportcentrum de Bloesem / Conferencelaan 19 / Wognum Meer informatie: www.shisendo.nl / button European Cup

Reageren via facebook