20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 22:00
Medemblik Actueel.

Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Draka Polymer Films is overname prooi voor investeringsmaatschappijen

ENKHUIZEN – Drie investeringsmaatschappijen hebben interesse in het Enkhuizer kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films. Draka verkeert in financiële problemen en heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd.

De investeringsmaatschappijen onderzoeken momenteel de boeken, om het bedrijf te voorzien van de noodzakelijke financiële injectie. Draka kampt met een schuldenlast van vijf miljoen euro. Vakbond FNV heeft een positief gevoel overgehouden aan een gesprek met de bewindvoerders en de directie van het bedrijf. “Er is voldoende geld in kas, en bovendien draait het bedrijf nog volop. Met extra financiële middelen kan Draka noodzakelijk investeringen doen”, vertelt vakbondsvertegenwoordiger Julie Schouten aan NH Nieuws

Vrees voor ontslagen heeft de vakbond dan ook niet. “Er is juist te weinig personeel, en er moet meer geproduceerd worden. Alleen heeft het bedrijf nu last van twee slechte jaren: 2016 en 2017. In 2018 is lichte winst gedraaid, en we hebben er vertrouwen in dat dit kan doorzetten”, aldus Schouten.

Mocht er niet tot een akkoord met de investeerders worden gekomen, wordt er gekeken naar andere mogelijkheden voor een doorstart. Eerder lieten de bewindvoerders al weten binnen enkele weken duidelijkheid te verwachten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook