13.2 C
Medemblik
23 september 2020 02:45
Medemblik Actueel.

Altijd al in een kerk willen wonen?, dat kan nu in Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – De voormalige Rooms-katholieke kerk in Zwaagdijk-West staat te koop. De kerk vorig jaar gesloten toen in 2015 er een fusie kwam tussen de kerk in Zwaagdijk-West en de Emmaus parochie van Nibbixwoud en Wognum, in juni 2018 viel definitief het doek en kwam de kerk in de verkoop.

De koper van het pand hoeft zich niet druk te maken over mogelijke belemmeringen, het pand heeft geen monumentale status. Wel moet de nieuwe eigenaar zich houden aan de bestemming van het pand die een maatschappelijke doel moet hebben.

Volgens Kees Nederhoff van het Emmaus parochie passen daarin bijvoorbeeld ook zorgappartementen. Seniorenwoningen staan in Zwaagdijk-West hoog op de wensenlijst van de inwoners. ,,Maar dat is iets voor de nieuwe eigenaar, wij zijn geen projectontwikkelaar”, aldus de kerkbestuurder in het NHD. De dorpsraad pleitte anderhalf jaar geleden nadrukkelijk voor behoud van het karakteristieke gebouw.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?