Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Roergebakken witte kool met gegrilde zalm

Roergebakken witte kool met gegrilde zalm

Roergebakken witte kool met gegrilde zalm Roergebakken witte kool met gegrilde zalm Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

300 g rijst
1 rode paprika
1 prei
4 el olie
350 g gesneden witte kool
2 tl kerriepoeder
75 g (kruiden of chili-)olijven zonder pit (koelvers)
400-500 g zalmfilet

Instructies

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika in stukjes, de prei in halve ringen en was de prei. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de paprika, de prei en de kool 3 minuten op matig hoog vuur zonder dat de kool bruin wordt. Voeg de kerrie en 3 el water toe en laat de kool op laag vuur in 10-12 minuten gaar worden. Snijd de olijven in plakjes en schep ze door de kool. Breng de kool met peper en zout op smaak. Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een grill- of koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis. De binnenkant van de vis mag roze zijn. Verdeel de kool, de zalm en de rijst over 4 borden.

Reageren via facebook