16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:49
Medemblik Actueel.

Trek de knip maar weer, de afvalstoffenheffing gaat fors omhoog

MEDEMBLIK – Huishoudens gaan dit jaar meer betalen voor de inzameling van afval. Gemiddeld stijgt de afvalstoffenheffing met 6,1 procent. De extra belasting moet afvalscheiding en recycling stimuleren, meldt NH Nieuws

139 procent omhoog
Volgens onderzoekscentrum Coelo van de Rijksuniversiteit Groningen, wordt de stijging veroorzaakt door het Rijk, dat de afvalstoffenbelasting die afvalverwerkers moeten betalen met 139 procent verhoogt.

Afvalverwerking
Afvalverwerkers betalen die afvalstoffenbelasting voor al het afval dat wordt verbrand of gestort. Een hoge belasting moet hergebruik en recycling stimuleren, in plaats van verbranden en storten van afval. De afvalbedrijven berekenen die belasting door aan gemeenten, die op hun beurt deze extra kosten dekken door burgers extra te belasten.

Gemiddelde stijging
Een meerpersoonshuishouden betaalt dit jaar gemiddeld 289 euro aan afvalstoffenheffing, 6,1 procent meer dan vorig jaar. Zonder de verhoging van de afvalstoffenbelasting door het rijk zou deze stijging 2,1 tot 2,6 procent lager zijn geweest.

De VVD Medemblik laat weten dat in Medemblik de afvalstoffenheffing niet zal worden verhoogd. De woordvoerder van de partij zegt dat de VVD zelf wil dat de afvalstoffenheffing naar beneden wordt gebracht en niet verder verhoogd.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?