Medemblik Actueel.

Politiek

Islamitische partij NIDA doet mee aan de komende Statenverkiezingen

REGIO – Islamitische partij NIDA doet mee aan de komende Statenverkiezingen op 20 maart. Behalve in Noord-Holland staat de partij ook in Zuid-Holland op de stembiljetten.

In beide provincies worden de kandidatenlijsten aangevoerd door mensen die tot de islam zijn bekeerd. De 30-jarige advocate Elsa van de Loo uit Amsterdam is lijsttrekker in Noord-Holland, meldt NH Nieuws.

Projectmanager en moskeebestuurder Bas van Noppen (46) voert de lijst aan in Zuid-Holland. Hij is al betrokken bij NIDA in de gemeenteraad van Rotterdam, waarin NIDA sinds 2014 twee zetels heeft. Ook heeft de partij sinds vorig jaar een raadszetel in Den Haag.

Sympathisanten door hele hand
“Onze leden en sympathisanten wonen niet alleen maar in Rotterdam en Den Haag, maar dwars over heel Nederland”, verklaart de partij die de ambitie heeft om ook in andere provincies voet aan de grond te krijgen.

NIDA sluit niet uit later in meer gemeenten en provincies actief te worden. “De meeste aanhangers zitten in de Randstad en daar willen we beginnen. Stapje voor stapje gaan we het uitbreiden. De vraag is niet of, maar hoe en wanneer.”

Vierde nieuwkomer
De islamtische partij is de vierde nieuwkomer op de lijst bij de aanstaande Statenverkiezingen. Eerder maakte de door de Heerhugowaardse burgemeester Bert Blase opgerichte beweging Code Oranje bekend mee te doen.

Ook Forum voor Democratie en DENK kondigden aan mee te doen, al moet eerstgenoemde partij nog wel bekendmaken wie de lijst zal aanvoeren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp