VVD Medemblik: ‘stop met ruimen graven, zoek eerst een oplossing’

MEDEMBLIK – Na alle commotie die is ontstaan na de berichtgeving over het ruimen van graven in o.a. Abbekerk waar Marjolein de Groot de graven van haar broers moet laten ruimen omdat de tarieven ineens fors zijn verhoogd terwijl zij wel voor 20 jaar al had betaald, eist de VVD van de gemeente Medemblik dat zij hiermee stopt en eerst een breed gedragen oplossing gaat zoeken.

Lees ook: Marjolein uit Abbekerk met graven van haar broers ruimen

De VVD is op zijn zachts gezegd niet blij met de hele gang van zaken en wil van het college weten of er vooraf wel overleg heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en de betrokkenen en wil dat als dit niet gebeurd is dat de gemeente eerst met alle betrokkenen gaat overleggen voor men verder gaat met het ruimen van graven.

De gemeente liet maandag al weten dat: “De grafkosten in verband met een gemeentelijke fusie in 2013 duurder zijn geworden voor Abbekerkers. In 2008 ging het om 27 euro per jaar voor een periode van 20 jaar. Sinds 2013 moeten Abbekerkers daar 117 euro per jaar voor betalen.

Reageren via facebook