Raads- en commissievergaderingen live via de social media

MEDEMBLIK – Met dit plan komt Hart voor Medemblik om op deze manier de inwoners van de gemeente Medemblik meer te betrekken bij de politiek en de kans te geven de raads- en commissievergaderingen live te volgen.

Fractievoorzitter Tjeu Berlijn zegt tegen Medemblik Actueel: “Als gemeenteraad zijn we continu in beweging om te bekijken hoe we de inwoners van onze gemeente beter kunnen betrekken bij de lokale politiek en om wat er speelt in de lokale politiek van Medemblik nog beter toegankelijk maken. Het is belangrijk dat het raadswerk dichtbij de inwoners staat omdat de besluiten over hen gaan. De gemeentepagina heeft een groot bereik. Daarnaast zijn er verschillende Facebookgroepen over onze gemeente. Deze hebben een behoorlijk aantal volgers. Regelmatig kom je discussies tegen over de lokale politiek en lokale onderwerpen. Het leeft dus onder de inwoners van gemeente Medemblik.

Verschillende doelgroepen waaronder jongeren kunnen beter betrokken worden bij de lokale politiek en het raadswerk door raads- en commissievergaderingen – naast de gebruikelijke uitzending via de site – ook uit te zenden via de social mediakanalen van de gemeente  middels livestreams. Daarom stel ik voor om de vergaderingen ook live uit te zenden via de sociale kanalen van de gemeente.