Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gele curry met mango en garnalen

Gele curry met mango en garnalen

Wat eten wij vandaag: Gele curry met mango en garnalen Wat eten wij vandaag: Gele curry met mango en garnalen Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 doosje gele currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 g peultjes
  • 200 g garnalen, ontdooid, diepvries
  • 0,5 limoen, rasp en sap
  • 150 g mango’s, in blokjes
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • 2 lente-/bosuitjes, in reepjes
  • 1 handje taugé

Instructies

  1. Kook de rijst. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en currypasta circa 2 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk en bouillon toe, roer door en laat circa 5 minuten pruttelen. Voeg de peultjes en garnalen toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  3. Voeg limoenrasp, -sap en de mango toe. Bestrooi de curry met de koriander, bosui en taugé. Serveer met de rijst.

Reageren via facebook