Menu – Volkoren tortillawraps met kruidige kikkererwten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 spitskool
- 2 rode uien
- olijfolie
- 310 g kikkererwten (uit blik)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el mayonaise
- 2 el citroensap
- 2 el halfvolle yoghurt
- 4 volkoren tortillawraps
- 80 g geroosterde cashewnoten
Instructions
- Was de spitskool en verwijder de kern. Snijd in reepjes van 0,5 cm.
- Pel de rode uien en snijd in dunne halve ringen.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
- Voeg de kikkererwten toe aan de rode ui en laat het geheel nog 2-3 minuten bakken op laag vuur.
- Breng op smaak met de paprikapoeder, komijnpoeder, peper en eventueel wat zout.
- Meng de mayonaise, het citroensap en de yoghurt tot een dressing.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Vul de tortillawraps met de kikkererwtenvulling, spitskool, mayonaise dressing en wat geroosterde cashewnoten.
Reageer